miercuri, 20 decembrie 2017

DRAGOSTE SUB SATÂR! SAU SUB SATIR...?

       El era un bărbat frumos, nu că-mi plăcea mie, că nu-mi plăcea, era un tip cu mers de felină și cu o cicatrice, de la o lovitură de cuțit, pe obraz! Semnul nu-l desfigura, nu era prea mare, mai mult estompat, în schimb, îl făcea interesant!  Să moară mâțul! femeile întorceau capul după el, precum gâștele, după cucoș, în timp ce bărbații își scuipau în sân, frumos - frumos, da’ drăcos!      Stilat  și deștept, de profesiune –ofițer, căpitan pe-atunci, se zvonea că schimbă muierile, ca pe pantofi! Și, zău, era și elegant! Normal să moară după el, la 1, 87 m, blond, cu ochi albaștri, cu mișcările lui elegante, din mână, mișcări ce parcă nivelau aerul, pe unde trecea!
        La anti-pod, prietenul lui cel mai bun, ofițer și el, același grad, era tot timpul cu haine luate, parcă, de împrumut, bărbierit parțial, cu încălțămintea mereu murdară, rău exemplu pentru subordonați și o rușine pentru armata română! Ah! Am uitat, făcuse două facultăți și avea un brevet de invenție, dar la capitolul VIAȚĂ, era paralel și echidistant!
   Când îl apuca amocul, ne spunea că e un tip modern, neancorat în frustările existențiale:
-   Viața mea de familie e una modernă - mă întâlnesc cu nevastă-mea o dată pe lună, când luăm salariul! Ea vine cu iubitul ei, eu, cu iubita mea, numărăm și împărțim banii, ne pupăm, ne luăm  LA REVEDERE! Și ne dăm întâlnire peste o lună, în același loc!
Tind să cred că mai tăia și chiroane, dar numai când vorbea despre sine, nu despre alții! Cum a făcut când a venit cu un ochi vânat, ne-a spus că l-a plesnit nevasta, n-a mai râs nimeni pe la spatele lui, ne-a tăiat muștiucul! Era, însă, foarte deștept, multe lucruri am învățat de la el!
Întro zi vine supărat și ne spune - să nu dea naiba să-i ieșim în cale spilcuitului său prieten, că acesta are un necaz mare! Ne-a făcut curioși, dar n-a scos o vorbă, s-a prefăcut că nu înțelege aluziile și întrebările noastre!
Dar cum nimic nu rămâne secret, s-a aflat că spilcuitul are o nevastă trăznet, care mai lucrează și la televiziune! Și că, întorcându-se acasă dintro misiune anulată ad-hoc, a găsit ușa de la apartament închisă pe dinăuntru, ceea ce nu era prea normal! Așa că a bătut cu pumnul, până când a sărit, odată cu vecinii, și glaful de la ușă! Nevasta n-a avut ce face, de la etajul 6 nu putea sări, balcon nu aveau, a trebuit să deschidă, repede, atât de repede, că șeful ei n-a avut timp să-și tragă pe el decât pantalonii!
Soțul l-a privit de sus, nu pentru că era îngâmfat (pentru ca era!), ci pentru că românul nu avea decât 1,67 m, ceea ce confirmă că mărimea contează numai în anumite cazuri! Femeia încremenise în postura Venus din Milo, numai că avea mâini și era demnă de milă! Se și vedea trosnită, odată cu masculul de un metru jumate, fără drept de apel și fără protecție solară!
Spre surprinderea celor doi iubiți, care, acum, păreau că se văd pentru prima oară, soțul ultragiat era atât de calm, de parcă se uita la meci, nu la chiloții tipului, uitați sub pat!
-Nevastă, ești drăguță să ne faci două cafele? s-a adresat doamnei, căreia cămășuța îi tremura precum perdeaua în furtună, simțind că face Zona Zoster!
Cumințită, s-a dus la bucătărie, a făcut trei cafele și a venit cu ele înapoi! În timpul ăsta, soțul a conversat politicos și liniștit, cu dărâmătorul liniștii sale conjugale! În timp ce acesta guița subțire, pe nas, încercând să – și domolească genunchii! Auzise și el că soțul cel calm fusese spaima găștii cele mai a dracului din oraș, de la care avea semnul pe față!  Și care nici acum nu se punea cu el!  
-Ți-am spus două, nu trei! Tu ți-o bei pe-a ta, în bucătărie!
Amantul atomic a mai zăbovit vreo 20 de minute, timp în care s-a destăinuit - n-o iubește decât pe nevastă-sa, nu s-au culcat decât de vreo 8 ori și atunci, pe fugă, n-are de gând să continue, nu mai vrea nimic! Spre stupefacția femeii, dar și a vecinilor care ascultau la uși, nu s-a lăsat cu bătaie, toată lumea s-a dus, liniștită, la culcare!
A doua seară, soțul a venit acasă c-o roșcată și-a trimis-o pe nevastă-sa după țigări! Aia nu prea a vrut, dar o privire scurtă și rea a convins-o că-i trebuie aer curat! Seara următoare, a venit cu o blondă, și iar au trebuit țigări! Au urmat, zilnic, blonde, brune, roșcate, tărcate, în dungi, iar necesarul de țigări a devenit constant!
După aproape două luni, soția a cerut divorțul!
S-au despărțit în liniște și și-au văzut de viețile  lor.
Mi-am amintit de povestea asta, pentru că, zilele trecute, l-am întâlnit pe neîngrijitul lor prieten! Mult mai în vârstă decât mine, deapănă amintiri! I-a murit soția, la vreo câțiva ani după întâmplarea de mai sus. A îngropat-o el, încă erau căsătoriți! Tot el mi-a completat și ce s-a întâmplat atunci, pentru că nu avusesem parte decât de zvonuri! Acesta era adevărul, nu mai conta ca secret, putea să-mi povestească!

Finalul e unul de film - cei doi divorțați nu s-au mai căsătorit niciodată, au trăit singuri! Pe unul l-a trădat goana după femei frumoase, pe celălalt, prefăcătoria și dorința de a avansa prin orice mijloace! Profesional, au fost niște zeități! Omenește, niște ratați!

Niciun comentariu: