joi, 18 ianuarie 2018

DE ZIUA TA! ZIUA TA! ZIUA NOASTRĂ!

    Odată cu liberalizarea pieței libere și independente, au crescut și pretențiile consumatorilor! Invazia de produse de tot soiul, unele apărute  mai ceva decât ciupercile după ploaie, nu a dus, contrar așteptărilor, la ridicarea nivelului de preferințe, până la rang de eleganță, ba, dimpotrivă, parcă ne-a bătut cu leuca-n cap, cumpărăm alandala! Nu e nici vina noastră, unele sunt atât de ochioase, că îți vine să le mănânci! Barem, din ochi, dacă pungă, n-ai! Bine că nu ne apucăm să mușcăm dintrun portjartier, seamănă, uneori, teribil de bine, cu puiul la pungă!
   Ăsta e alt subiect, dar, fiind legat de cel ce mă consumă, în calitate de consumator, este și legat de cadouri! Indiferent că e vorba de sărbătorile obișnuite, terminate cu dureri de cap, fie că e despre o banală onomastică, alegerea unui cadou e necazul, nu știi cum  să procedezi! Bine că nu se aplică treaba cu darul, și la pomeni, că am feșteli-o! Să vedem cum niște persoane normale,(deci neduse la biserică) rezolvă problema:

-Ariciul meu botos! Mâine e ziua vecinului, sconcsul! Face 4 ani de la operația de prostată și suntem invitați și noi! Și Mălăieștii, veverițele alea neastâmpărate! Te-ai gândit ce cadou să-i dăm?
- Nici nu știam că s-a operat! Dar, dacă zici că nu putem fenta invitația, cred că te-ai gândit tu, și pentru  mine!
- Trebuie să mergem, că e și ziua  lui ăla mare, al lor, și ziua de nume, a ei! E clar că nu putem!
- Nici dacă le spunem că am HIV? Glumeam, atunci nu mai stă nimeni, de vorbă, cu noi, suntem mai rău decât ciumații! După culoarea ochilor, aș zice că te-ai gândit la daruri, dar n-ai pe cine să dai vina, pentru alegeri! Măcar pentru cele anticipate!
-Păi, e dificil de tot! De fiecare dată, când am fost la ei, i-am dus, lui, o șampanie, iar ei, o cutie de ciocolată, din alea scumpe! Ultima data, nu s-au putut abține și ne-au taxat – Mulțumim pentru daruri, nici nu știți că ne bucurăm de ele, la diabetul nostru, sunt minunate! Iar cu șampania, mai avem și-acum de la voi, vreo 8 sticle!
-Să nu fie măgari, le-am dus și altceva! Parcă, o icoană mare!
-Patru!
-Flori!
-Două căruțe!
-Pulovere! Cămăși!
-Au deschis un magazin, cu textilele primite în decursul anilor!
-Nu mai știu!
 -Știu eu - seturi de veselă, farfurii, vaze! Pe care, apoi, le-am primit înapoi, de zilele noastre!
- Atunci, ce facem?
- Nu facem, căutăm ceva mai stilat! Ce zici de două bilete, două zile la Sinaia? Un week-end,în doi!
-Și cu plodul lor, trei! Lui ce-i oferi, un pat în baie? O păpușă gonflabilă? O ladă cu vodcă?
- M-am gîndit și la puști, îi iau o tabletă!
- De aspirină! Că din alealalte, are, deja trei!
- Atunci, îi dau un ban, să facă ce vrea el, e mare!
- Mare măgar de sconcs! A trecut, ieri, prin fața tunelului din strada Teilor, și nici în...pompă, nu l-a durut, să mă salute!
-Hai, nu fi rău, că nici fiu-tău nu te-a băgat, azi, în seamă! Dacă te băga, te simțeai neputincios, te știu eu! Îi luăm niște patine! L-am văzut la patinoar, îi place!
- Nu o să găsim patine!
- Le luăm un tablou?
 -Cu Cina cea de taină”?
-Le luam un set de huse, pentru mașină!
-Nu știm culoarea care le place! Mov!
-Nu mai mergem, nicăieri! Dar ce mă fac cu...?
 -Cu ce?
-Păi, mi-am luat niște cercei din aur, că ăia vechi s-au demodat! Pentru petrecere!
- Și mie, ce mi-ai luat?
-O pereche de izmene noi, din bumbac - bumbac, că pe alea vechi, nu le mai pot cârpi! Sunt ieftine! Ce? noi avem bani de aruncat?!?

Niciun comentariu: