luni, 22 octombrie 2018

POVESTIRI CU FRAIERI (V)


Curajul vine odată cu senilitatea? Atunci de ce gemi de curaj și de prostie, în același timp, la vârste fragede? Cum a fost  cazul lui Lică:
-Stăteam cu chirie întrun bloc, în spatele teatrului! Unde știe toată lumea cine stă! Două blocuri cu etnici curajoși și nervoși, în vecinătate! Adulții, ca adulții, plodurile, nenorocire! Cred că aveau un sistem hi-fi în gâtlej, când urlau! Vreo câțiva legați încă de piciorul mesei, mâncau bronzachi la pungă, în timp ce mai marii - lor, consumau spirt și produse chimice superioare!
Era o vreme când, în blocurile respective, se găseau garsoniere și apartamente de vânzare. Proprietarii, cuminței când le-au cumpărat, n-au știut peste ce molimă dădeau și nici c-or să vrea să scape de ele, în viteza luminii, după contactul cu cili - vizațiile extraterestre și extrauterine! Ba unul și-a dat apartamentul pe gratis, să nu mai plătească impozit pe gunoi!
Noi stăteam în alt bloc, unde ponderea etnicilor era sub 40%, așa că ne consideram norocoși! Asta nu înseamnă că eram trăitori departe de lumea dezlănțuită, dacă nu ieșeam, noi, la ea, venea ea peste noi!
De exemplu, pe vremea aceea de tristă amintire, aveam băiatul bebeu! noi locuind la parter! Dacă nu era bătaie, era zdrăngănit de sticle! Ba odată s-a lăsat și cu donare involuntară de sânge, sub fereastra noastră, era numai hemoglobină peste tot!
Cei mai teribili erau pruncii bipezi, care alergau toată ziua, de spuneai că sunt pur - sânge arab, nu indian! “Trompetele” lor concurau trâmbițele Ierihonului!!!
Întro astfel de zi minunată, bebeul meu era bolnav. După o noapte de nesomn, cu ochii de melc vioi, tot familionul a așteptat marea minune - să adoarmă pruncul! Ca să adormim și noi! Dar n-au trecut cinci minute, și o trupă de mici animale sălbatice, au trecut, trăgând  după ei, ceea ce semăna cu niște cutii goale de conserve de mazăre.
Am sărit din pat, plin de draci scorțoși, noroc că eram gata îmbrăcat. Am țâșnit pe ușă, apoi în fața blocului, exact cât să văd 4 draci nescorțoși, dar jegoși.
-Duceți-vă, mă, și voi în altă parte! am încercat să fiu calm, fără să precizez partea anatomică a mamelor lor, unde-i trimiteam!
Conform codului lor personal privind comportamentul pe lângă societate, mi-au arătat fundul, și la propriu, și la figurat! Mi-am pierdut calmul, după noaptea albă, a trebuit să văd și...negru, înaintea ochilor, și m-am repezit după ei, barem unul să prind!
Ideea a fost proastă, dracii erau mai iuți ca mine, se vedea că se antrenau pentru ștafetă! I-am ajuns abia 50-60 de metri mai încolo, în fața blocurulor LOR!
Trei minute mai târziu, conversam prietenește cu  vreo 15 etnici, vecinii mei! Dintre care doi, cu topoare, trei, cu cuțite, una, cu o bâtă de basseball! E foarte adevărat! eu nu scoteam un sunet! Că nu m-aș fi auzit! Aveau o limbariță, ceva de speriat! Și unde mai pui c-o cunoșteau și pe mama! Și pe toate rudele mele, pe care le pomeneau!
Am avut noroc - printre ei s-a nimerit și un fost coleg de școală! Care m-a sfătuit ca, pe viitor, să nu mai ies în stradă, să fac gât, decât atunci când îmi iau bazooka!
Incidentul a fost stins, plodurile au revenit sub fereastra mea, iar eu mi-am făcut curaj să-mi spun că nu-i bine să te lași pradă curajului!





Niciun comentariu: