marți, 9 octombrie 2018

„MORTUL DE LA GROAPĂ, NU SE MAI DEZGROAPĂ!”


(NEW!)Mărețele manevre de a ne face mai tâmpiți decât suntem sau vom fi vreodată, temporar, au fost sistate? Pe naiba! niciodată! Planul de până acum, a dat rezultatele scontate! Asta nu înseamnă că nu mai sunt și alte planuri! O gripă, a pelicanilor! O epidemie de pestă, la fazani? James Bond 0,00314? Criza pastei de dinți cu fosfor și C4? Atacul marsupialelor la baza de suptmarine din Constanța? Ce urmează???
Minuscula mea inteligență luptă cu scutul, râtul și cardul, împotriva mentalității mele retro - en- garde – ce pitpalacul lui Gloabă! mai urmează? Căcureferendum-ul, s-a dus! mortul de la groapă, nu se mai dezgroapă! Și oricum, pute și fără ajutor!
Nu știu dacă trebuie să ne mirăm – LGBT-ul sare-n sus de bucurie - românii iubesc natura cu surprize! S-a văzut la participarea la refe, este binecunoscut Light - motivul că ne tragem din doi mari bărbate - Traian și Decebal! Uitasem schema cu ăștia doi, mi-a adus aminte cineva de ei, eu nu-l cunosc decât pe unul, care are felinar roșu, la poartă, și condicuță, da-i contemporan!
Aș fi un măgar să spun – Știam eu! V-am spus că asta e! pentru că n-am spus nimic, mi se părea prea din cale-afară, să crezi așa! Ce anume să credem? Sincer, nici acum nu știu ce să cred! Mă simt frustat că nu înțeleg, (sau mă fac că nu înțeleg!) - scopul acestui referendum, exceptând abaterea atenției de la ceva foarte grav, despre care vom afla prea târziu, mai avea și alt scop?! Cum ar fi  un plan conceput de alianța PREȘEDINTE România - PREȘEDINTE PARTID, cu scopul de a ne lăsa fără chiloți, în pragul iernii! Și, dacă mai punem și toți actorii din opoziție și pe debutanții din alte partide, iese marea cacealma! Pentru că mi se pare că scenele au fost filmate în altă parte, decorurile, ne aparțin, caii sunt ai noștri, doar actorii joacă în reluare! Scenariile cred că au fost făcute înainte de Hristos, spectatorii fac pariuri de trei decenii, dacă nu mai mult, numai craniul lui Yorick seamănă cu țeasta lui ăla din “Baltagul”,  minte destupată, după tipic, ca la români, cu... toporișca! Nu vi se pare că prea se potrivesc unele lucruri, de zici că sunt mănuși sau …?
BISERICA S-A FĂCUT DE RÂS! Zău? Și eu, care credeam că s-a făcut de plâns, că religia e una, biserica, alta, iar lucrătorii din amândouă au mâncărimi în coccis și se vâră unde nici…” prietenul” lor nu-și vâră coada! Mă cunoașteți și știți că am o…problemă cu subiectul, dar iar generalizăm? Or fi primit, și ei, ordin, din împărăția cerurilor, să scoată oamenii la vot! Dar am văzut și-un preot, cu soția îmbrăcată în costum național, ținându-se de mână, în tăcere! Chiar dacă gestul poate fi considerat ieftin, îl apreciez foarte mult, pentru că modalitatea asta de manifestare este mai profundă decât târâtul enoriașilor la secția de votare! Sau ieșirea la vot, pe ultima sută! Sau hlizitul la camere, să vadă lumea! Să fim serioși, ieșiți mâine, în ie, la un marș al LGBT?
Nu homosexualii și lesbienele sunt dușmanii cuiva, ci cei ce promovează o luptă inexistentă între tabere care nu se înghit, dar se suportă! Și s-ar fi suportat,  în continuare, dacă politicienii nu ar fi intervenit! Să nu ne prefacem că nu știm despre ce este vorba, sau că e prima oară când vedem, auzim, știm! Cazul Sodoma și Gomora, vă spune ceva? Nici chiar biserica ortodoxă nu a bătut monedă pe această pildă, s-a apucat Papa cel de toate zilele, să deschidă subiectul. Mi-e teamă că tocmai asta s-a dorit – activarea subiectului! Amplificarea lui! Asta a făcut și referendum-ul la noi, a stârnit curente, curentări și trăsnete! Nu a avut și rezultatul scontat? Dar cine știe care trebuia să fie rezultatul? Poate doar cei care scriu scenariile pentru noi!
Eu, Ariciul Damblagit, am tot așteptat să văd ce se întâmplă - nu s-a întâmplat nimic referitor la cei vizați! S-a văzut, în schimb, altceva – sila românilor față de acțiunile clasei politice! Tensiunea din rândurile noastre! Ușurința cu care se modifică opinia, sub efectul manipulațiunii! Cât de repede înghițim inepții, și, apoi, să le mai și digerăm! Votul n-a vizat niciun homosexual din sfera politicului, ci doar că votul nu mai are valoare, iar a merge la vot, în condițiile astea, chiar că e prea mult!
Ca de obicei, după război, mu(l)ți viteji se-arată! Nu vreau să mă număr printre ei, dar, indiferent de reacțiile altora, voi da Caesarului, numai ce-i ai lui! Dacă avem Caesar! Numai că noi avem tot soiul de specimene, cu creierele cât furnica lăptoasă, dar pe care i-am lăsat să ne încalece și să ne pună botniță! Atunci e explicabil de ce procedăm alandala, n-avem direcție, volan și trei roți!
De s-ar termina odată cu subiectul, să vedem și alte teme! Cu ăsta, vaca-i moartă-n coteț, capra, la saramură, numai mortu’ nostru coace ceva, la el nu se pune că mortul de la groapă, nu se mai dezgroapă!

Niciun comentariu: