miercuri, 17 octombrie 2018

ÎNTÂMPLĂRI CU FRAIERI!(III)


Cei doi puști găsiră o gaură-n gard, prin care se strecurară în curtea pustie. Clasa a VI-a B nu mai făcuse ora de sport, profu’ era în spital și nu se găsise niciun lunatic să-i țină până la ora 20.00, mai ales că era întuneric!
Cei doi nu vroiau decât să tragă o țigară - li se părea, atunci când fumau, că erau mai înalți cu 10 cm și mai grei, cu 5 kilograme! De fapt, erau niște pricăjiți, pe care fetele nu dădeau nici doi mucuți!
Se ghemuiră sub ultima rămășită din casa veche, mai precis, un panou din vechiul acoperiș. Proprietatea fusese vândută anul trecut unor  muzicanți, dar aceștia nu fuseseră văzuți decât în urmă cu două zile, după care apăru buldozerul și nu mai rămăsese mai nimic, doar banala rămășiță amintită mai sus. Se zvonea că noii proprietari vroiau să facă un salon de masaj și coafură, dar nu te puteai lua după zvonuri, lumea e sucită și inventivă, mai ales când auzi de chestii despre care n-ai habar, și-atunci brodezi ce poți!
Cei doi scoaseră pachetul de țigări abia început, pe care vânzătoarea îl vânduse fără să ridice ochii din telefon, deși chiar în spatele ei se afla afișul cu Nu vindem țigări minorilor! Se chinuiră să aprindă țigara, dar chibriturile erau umede. Înjurau de mama focului, uitaseră bricheta comună, la o colegă de clasă, în pauza mare. În sfârșit, reușiră să aprindă țigara contorsionată de atâtea încercări, și se lansară în norul de fum care-i trăda că nu sunt fumători, dar care se vedea de la o poștă!
-Voi ce faceți aici? se treziră întrerupți din reveria fumegoasă, mai ales când începuseră să tușească.
Se uitară lung la bătrânul de peste 70 de ani, încă destul de verde, din curtea vecină.
-Du-te-n mă-ta, hodorogule! icni  piticania cu pată pe frunte .- Ce te doare? măi fosilă? te-a băgat cineva în seamă?
Omul se încruntă, dar nu se impacientă - de fapt, era în curtea lui și nu putea ajunge la ei! Se gândi - chiar! ce i-a venit? Doar nu-l plătiseră, să păzească curți?
   -Nu mă interesează, practic, ce faceți voi întro curte străină, dar n-aș vrea să-mi dați, și mie, foc la casă!
Cei doi fumători de week-end se porniră să-l înjure, astfel că omul descoperi că este depășit, mai avea de învățat, la capitolul măscări! Le-ar fi rupt, mărunt, urechile, dar aceștia, simțind că, totuși, nu-i bine ce fac, se ridicară și încercau să se strecoare afară. Bineînțeles,cu gura plină la adresa băgătorului în seamă nepoftit!
Nici în stradă nu le mai tăcea gura, demonstrând că au vocabularul deja exersat pe subiect! Mergeau cu spatele, ca racul, și nu tăceau! Nici când au ajuns la primul colț! Abia după ce s-au plictisit, au dispărut din vedere! La adăpostul anonimatului și la lumina chioară, de la stâlp, putea să se măsoare cu oricine! Mai ales cu un bătrân  molatic!
Două zile mai târziu, părinții celor doi se întâlneau, pentru prima oară, în biroul directorului! Enervați că fuseseră deranjați de la o partidă de table, și una, de babaroase, aruncau, olimpianicește, fulgere din priviri! După un scurt briefing cu diriginta și directorul,  nasurile le mai coborâră sub pragul de necesitate, iar urechile semănau cu racul fiert!
Abia afară, se uitară, lung, unul, altul, cu aceeași întrebare în priviri - de unde știa toată lumea ce porci de copilași needucați, aveau?
Întrebarea rămase nerostită, pentru că diriginta veni după ei și le explică:
-Faza a devenit virală pe net! Toată lumea i-a văzut, fumând, făcând gesturi obscene și strâmbându-se la bietul bătrân! Nu că nu se practică, dar când a călcat fiul dumitale în rahatul ăla, cred că ăla a fost punctul maximum, al amuzamentului! Ia să-i întrebați – chiar nu au văzut cele trei camere de supraveghere de la service-auto, care prind toată strada?Și unde mai pui, că sunt și foarte performante!
Mai tărziu, unul din părinți i-a tras niște curele lui fiu-său –nu pentru ce-a făcut, ci pentru prostie! L-a făcut de rahat! Altă dată, să belească ochii, să nu mai fie văzut!

Niciun comentariu: