marți, 30 octombrie 2018

BATE DE MAI MULTE ORI! SĂ SE CUTREMURE DE FRICĂ!


Celor trei chemați la ordin le cam căzuseră fețele, care nu mai păstrau imaginea drăcească obișnuită, aia, de teren! Zâmbetele diavolești bine - cunoscute erau, acum, doar niște schimonoseli grotești, bune de speriat ciorile și gândacii. Doar lucirile sardonice, din priviri, păreau aceleași, cu o mică tentă de albastru sulfuros, vagi nuanțe verde - brotac.
Toți, trei, se întrebau de ce i-a chemat Șeful,  doar pe ei, la ședința asta intempestivă – de obicei, la chestii dintr-astea, se lăsa cu foc și pară, îi trăgea de bărbi și mătura, pe jos, cu chipurile lor, de care se alegea praful! Ce noroc pe ceilalți! Nimeriseră, majoritatea, în concediu, iar vreo doi, presimțind ceva urât, erau în concediu de boală!
Cu trupurile lor de luptători de sumo, mătăhăloșii se mutau de pe un picior, pe altul, având grijă să nu se calce, reciproc, pe bătături. Astaroth, cu fața lui de prințișor al Iadului, nu știa ce să facă cu mâinile, cu care, până atunci, trișase la un poker cu niște zeloți, lăsându-i doar în suspensoare și cu promisiunea că, în trei zile, se vor prezenta la noul loc de muncă.
Belphegor, care venise cu “tronul” reprezentativ, de la WC, după el, era cam supărat de deranj, tocmai medita la nemurirea sufletului - făcuse, ce făcuse, și scăpase întreg dintro întreagă suită de șforării și capcane, din care altul, cât de-al dracului, ar fi fost, n-ar fi ieșit!
Ceva mai senin, Beelzebub arunca priviri furișe, încercând să-și imagineze pe unde se va furișa Șeful, cunoscut fiind obiceiul acestuia, de a lua prin surprindere tagma pe care-o conducea. Dintre dedesupturile de unde sosise, Mister B. habar n-avea ce-l putea așteaptă, dar, versat, afișa o indiferență uluitoare, care, pe ceilalți doi, îi zăpăcea, pur și simplu.
Șeful năvăli dintrun nor de fum și pucioasă, îmbrăcat în costumul femeii de serviciu, cu o față de uragan constipat, ceea ce nu era chiar masca pe care o folosea normal, semn că avea draci! Boss-ul îi făcuse capul, calendar, și era ofuscat că-i trăsese cineva clopotele, fără aprobare! După perdaful înghițit ca pe găluște, Șeful abia aștepta să-i târnosească pe cei trei, din cauza lor, că nu-și făcuseră planul, numai agheazmă, nu primise:
-Voi pe unde umblați, frații mei nărăviți în cele sfinte? Cine v-a învățat pe voi, să chiuliți constant?
Cei trei îl fixară o clipă, după care renunțară să-i spună adevărul – EL!
-Păi, măi ușureilor! voi vă jucați cu serviciul? Credeți că sunteți plătiți din bani publici,  ca să-i donați? Voi aveți grijă de sufletele la toți prostanii, în loc să-i modelați după chipul și asemănarea voastră? Spurcăciuni mai mari, ca voi, n-am avut niciodată, sub comandă! Bă întunecaților! sunteți proști ca noaptea, dacă v-au depășit ăia, de sub voi, la drăcării! Eu v-am pus să organizați prostimea, iar voi, niema! v-ați lăsat duși de val! Câți politicieni ați cooptat în Fundația noastră? Câți judecători au cerut audiență la mine, să-i primim aici? Ce averi ați mai făcut, cu patronii mass - media? Nici la șantaj, nu vă mai pricepeți, sunteți zero virgulă zero unu! Și eu, cu ce sunt vinovat, să dau socoteală pentru idioțeniile voastre, că mi-a făcut Patronul, mucii, cravată, că sunt un incompetent și că ar trebui să fiu remaniat? De supărare, Barosanul se bâlbâia, nu-și găsea cuvintele, îi veneau numai ălea porcoase, pe limbă, așa cum i le suflam eu! Și știți că, atunci când se supără, ne taie rația lunară de suflete! Ne pierdem pâinea, fraților, nu stați ca bou... dracul pe coadă!
-Șefu’! îndrăzni Astaroth să-l întrerupă. -Mata nu vezi sondajele? Cu concurența asta, nu mai speriem pe nimeni, toți sunt puși pe drăcuială! Cum să-i mai speriem, că s-au obișnuit cu toate drăciile?
- Unde vă sunt baroasele luate de la UE? Pentru ce le-am mai cumpărat, dacă nu le folosiți? Ce-am spus – cum vă scade popularitatea, dați cu barosul în pământ, iese cutremurul! Ia să te văd, Beelzebub, cum dai cu parul în populațiune! Asta e lovitură de maestru? Cât a ieșit - 4, 5 pe Richter! Slab! suță! slab!  Dă și tu, Belphegor! 5,2? Ce mă, voi nu mâncați foc și papară, ca noi toți? De azi, înainte, sub 5,8 - nicio zi! Cu replica de minimum 3,7! Să-i băgăm în boale, după ce i-am băgat în UE și în structurile atlantice! Să le iasă pe nară! La treabă! Și nu uitați – așa s-a călit oțelul, bătând des și tare! De câte ori, puteți!
    Și Lucifer plecă la o partidă de vânătoare, lăsându-i să se cutremure, și ei, cum pot!


Niciun comentariu: